Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Зелен коридор“ за пенсионерите до пощи и банкомати

[post-views]
Започва изплащането на пенсиите, влизат в сила промени в пенсионното законодателство

Раздаването на пенсиите започва на 7 април

poshta_pensiiДаден е „зелен коридор“ за ходене до пощи и банкомати на пенсионерите в Димитровград, пишат от в. Монитор. Така възрастните хора ще могат да получат пенсиите си при спазване на всички изисквания за безопасност.

 На 7 април започва раздаването на пенсиите. На местата, където възрастните хора ги получават ще има полицаи. Униформените ще следят за безопасността на пенсионерите, както и дали се спазват предписанията и отстоянията между тях.

 Коридорът ще действа от началото на работното време на пощите до 12 часа на обед. Кампанията приключва на 16 април. Приоритетно ще бъдат обслужвани хората от третата възраст, а всички останали ще трябва да се организират за следобедните часове.

 На опашките ще се раздават маски на възрастните хора, които нямат. Общината е поръчала маски за многократна употреба, за да се предпазят максимално възрастните хора.

 Призовават се всички, на които им се налага да напуснат дома си, да носят маска и ръкавици. В дните преди получаване на пенсиите местата за получаването им ще бъдат дезинфекцирани приоритетно и системно.

Източник: dnes.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани