Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ню Йорк с нов черен рекорд за починали от COVID-19

[post-views]
Ню Йорк с нов черен рекорд за починали от COVID-19

usa-NYОбщо жертвите в щата са 2935

Ню Йорк регистрира рекордните за Съединените щати 562 починали от коронавируса за денонощие, съобщи БНР. Жертвите в щата вече са общо 2935, а заразените са над 100 хиляди, от които 14 хиляди са приети в болници. Изписаните до този момент са 8800. По данни на университета „Джонс Хопкинс“ инфектираните в цялата страна са над 246 хиляди, а починалите – над 6000.

 Губернаторът на Ню Йорк предупреди, че липсата на апарати за обдишване и болнични легла ще започнат да умират повече хора. Той поиска ресурси от цялата страна да се съсредоточават в щата Ню Йорк, който се превърна в епицентър на епидемията в Съединените щати.

 Междувременно американският президент Доналд Тръмп призова американците да си покриват лицето, когато излизат навън, като част от мерките за спиране на разпространението на новия коронавирус, предадоха световните агенции. На дневния брифинг Тръмп уточни, че това не е заповед, а „само препоръка“, която може да бъде спазвана доброволно. „Аз лично няма да нося“, подчерта той.

 Тръмп каза, че американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) препоръчват на хората да носят немедицински платнени маски, които могат да си купят в интернет или просто да си направят у дома. Той предупреди, че новите указания не трябва да се приемат като заместител на по-рано препоръчаните мерки за социално дистанциране.

Източник:dnes.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани