Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Турция прие задължителното носене на маски на обществени места

[post-views]
Турция прие задължителното носене на маски на обществени места

koronavirus_TurkyСтраната прие редица нови мерки за борба с COVID-19

Допълнителни ограничения в транспорта, задължително носене на маски на обществени места и забрана на младежи под 20 години да излизат от домовете си.

 Това са част от допълнителните мерки, които Турция прие за борбата с разпространението на коронавируса, предаде БНР. Мерките бяха обявени от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган.

 От полунощ е забранено влизането и излизането от 30 големи общини с население над 750 000 жители. Това включва и миньорския град Зонгулдак, където белодробните заболявания са широкоразпространени.

Мярката не важи за товарни автомобили, които превозват хранителни продути, лекарства и хигиенни материали. Транзитният търговски трафик ще продължи. Мярката е въведена за 15 дни, но прилагането й може и да бъде удължено.

 За последните 25 дни в курортния град Бодрум са влезли 125 000 автомобила. Основно това са жители на Истанбул и Анкара, които са решили да прекарат самоизолацията си край морето. Хората в предпочитаните за почивка райони са разтревожени, защото около 60% от заразените с коронавируса са в Истанбул.

Общият брой на жертвите в страната достигна 425 души. Заразените са над 20 900, след като бяха потвърдени около 2800 нови случая.

 Един от членовете на научния съвет към здравното министерство е дал положителна проба за коронавирус. Вчера за пръв път в страната от вируса почина и лекар, който е бил опитен и уважаван преподавател. Мъжът се е заразил, лекувайки първия пациент с коронавирус в страната.

Източник: dnes.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани