Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пехотата тренира отбрана и огнева поддръжка

[post-views]
Пехотата тренира отбрана и огнева поддръжка

1-uchenie2Учението „Кабиле – 20” се 
провежда при спазване на 
противоепидемичните мерки
Учебни задачи по отбранителни действия и огнева поддръжка изпълняват военнослужещите от Сухопътни войски, които участват в командно-щабното учение (КЩУ) „Кабиле – 20”. Мащабната тренировъчна проява на пехотата се състоя в продължение на три дни във войсковия район Кабиле-Ямбол. 
В учението участват над 220 военнослужещи  от 2-ра механизирана бригада (42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион), съобщиха от Сухопътните войски. Военнослужещите отработват задачи, свързани с участие в отбранителна операция. 
Темите на ученията, които съставляват КЩУ са: „Отбрана на усилен механизиран батальон в първи ешелон на механизираната бригада в началото на войната” и „Дивизионът при непосредствена огнева поддръжка на механизираната бригада в отбрана”.
Целите на командно-щабното учение са свързани с усъвършенстване на уменията на командирите и щабовете за планиране и участие в отбранителна операция, поставяне на задачи на подчинените и управлението в хода на боя, както и повишаване взаимодействието им при провеждане на отбранителния бой. Офицер, планиращ учението, е командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов. Офицер, провеждащ учението, е началникът на щаба на бригадата полковник Емил Симеонов.
„Кабиле – 20” беше открито от бригаден генерал Стоян Шопов, който акцентира върху важността на планираното учение и изрази увереност в постигането на заложените цели. Той благодари на военнослужещите за мотивацията в условия на извънредно положение в страната и подчерта, че задачите се изпълняват при спазване на строгите санитарно-хигиенни и противоепидемични мерки.              

Най-ново

Единична публикация

Избрани