Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Флотилия бойни и спомагателни кораби с нов командир

[post-views]
Флотилия бойни и спомагателни кораби с нов командир

1-nov1С указ от 30 март на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили, капитан I ранг Велко Велков, изпълняващ длъжността „Началник на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС” е назначен на длъжността „Командир на флотилия бойни и спомагателни кораби” и е удостоен с висше офицерско звание „Флотилен адмирал”. Това съобщиха от ВМС.
Флотилен адмирал Велко Велков завършва Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” през 1990 г. по специалността „Корабоводене” за Военноморските сили. Същата година е назначен на длъжност „Командир на минно-артилерийска бойна част” на базов миночистач в дивизион противоминни кораби от състава на  военноморска база Бургас.
От 1993 г. до 1998 г. заема длъжностите „Командир на базов миночистач”, „Командир на отряд рейдови миночистачи”, „Дивизионен щурман” в щаба на дивизион противоминни кораби.
През 2004 г. завършва ВА „Г. С. Раковски” в София и е назначен на длъжност „Флагмански щурман, той и специалист по морската подготовка” в щаба на военноморска база Бургас. 
От 2006 до 2014 г. флотилен адмирал Велков заема  длъжностите „Началник на щаба на дивизион кораби със спомагателно назначение”, „Командир на дивизион противоминни кораби” и „Командир на дивизион патрулни кораби” от състава на  военноморска база Бургас. 
През 2015 г. завършва Военноморския колеж на ВМС на САЩ и е назначен на длъжност „Заместник-командир на Пункт за базиране – Варна” от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС.
От 2016 до 2020 г. изпълнява длъжността „Началник на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС”. От 30 март 2020 г. е командир на флотилия бойни и спомагателни кораби. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани