Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов: Несериозно е да се взимат пари от армията

[post-views]

karakachanov-vaНесериозно е да се взимат пари от армията. Това каза в интервю за предаването „Тази събота” по бТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на призивите на лидера на БСП Корнелия Нинова за замразяване на военните проекти и пренасочване на средства към други сектори, засегнати от ограниченията заради коронавируса.

В интервюто си по бТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви още:
„Парите по проектите за модернизация не се плащат еднократно, а разсрочено, във времето напред. Проектът за новите бойни кораби ще се изплаща в продължение на 6 години, за бронираните машини – за 9 години. И тези пари започват да се изплащат след като има договори; в момента няма договори за тези проекти. Заради пандемията от коронавируса, те на практика са замразени в момента. Дори и да бъдат сключени договори за проектите към края на годината, парите за тях ще се изплащат занапред, както и са насрочени“.

„Нека хората, които се изказват по тема сигурност; дали полиция, дали армия най-напред малко да се ограмотят. Много е удобно да се казва – дайте да вземем отнякъде, да вземем от армията… 30 години армията беше рязана и съкращавана…“

„…Няма милиард и половина за бронирани машини. Сумата е милиард и 200 милиона. Проектите за корабите и бронираните машини са гласувани в Народно събрание, няма как да се замразят от кабинета“.

„След две, три години, цената на тези проекти няма да е същата… И не на последно място – по двата проекта – и за кораба и за бронираните машини – ще бъдат ангажирани български предприятия…“

„Винаги след големите кризи в света, идват напрежение и конфликти, и милионите нелегални мигранти… Сега тя иска да вземем от полицията и армията, които защитават българите”.

Източник: www.mod.bg

Най-ново

Виж още

Избрани