Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Иззеха 37 500 контрабандни маски за лице на „Капитан Андреево“

[post-views]
Иззеха 37 500 контрабандни маски за лице на „Капитан Андреево“

maski_kontrabandaТе са открити при проверка на товарен автомобил

Митнически служители са открили 37 500 контрабандни защитни маски за лице и голямо количество от 34 827 броя етикети, емблеми и облекла с обозначения на световноизвестни марки. Това се е случило при проверка на товарен автомобил на „Капитан Андреево“.

Камионът, управляван от български гражданин,  е пристигнал на МП Капитан Андреево в петък от Турция. Според представената транзитна декларация, той е превозвал стоки от Турция за Унгария. При извършената щателна митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват в товара на камиона недекларирани и неописани в митническите документи 15 колета, съдържащи 37 500 защитни маски за лице.

В хода на проверката е установено още, че камионът превозва в декларираните колети и 31 809 броя етикети, 1950 емблеми, 648 спортни екипа и 420 тениски  с обозначения  на световноизвестни марки. Етикетите, емблемите и облеклата с обозначения на световни марки са задържани по съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. Информирани са и притежателите на правата върху тези марки.

Контрабандните маски са иззети. Срещу шофьора на товарния автомобил, български гражданин с инициали M.А., e съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Източник: nova.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани