Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министерският съвет ще заседава чрез видеоконферентна връзка

[post-views]
Министерският съвет ще заседава чрез видеоконферентна връзка

bojko-borisov-videokonferentna-vryzka-msМинистър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка редовното правителствено заседание, съобщи пресслужбата на кабинета.

Очаква се кабинетът да одобри Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на България през 2019 г. и да отложи провеждането на специализирана международна изложба на отбранителна техника „Хемус“ през 2020 г.

Министрите ще одобрят Национална научна програма „Създаване на база данни на кръводарителите в България за маркери на трансмисивни инфекции“.

Правителството ще одобри Програма за подкрепа на организации на български общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна и Молдова, и на граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание, на проектна основа, се посочва в съобщението.

Кабинетът ще приеме Правилник за прилагане на Закона за публичните предприятия, както и Наредба за дейността по организирането и осъществяването на електронните комуникации и криптографската сигурност на служебната кореспонденция, обменяна по електронни комуникационни канали между организационните единици в България и задграничните й представителства.

Министрите се очаква също и да одобрят допълнение на Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование.

Източник: dariknews.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани