Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Япония готви военните си за среща с НЛО – пентагонът разсекрети кадри на „неидентифицирани явления“

[post-views]
Япония готви военните си за среща с НЛО – пентагонът разсекрети кадри на „неидентифицирани явления“

US President Donald J. Trump visits JapanЯпония подготвя военните си пилоти как да реагират в случай, че срещнат неидентифицирани летящи обекти, съобщи министърът на отбраната Таро Коно. По-рано пък американските му колеги от Пентагона официално публикуваха видеозаписи, документиращи „въздушни явления“, определени като НЛО.
В Токио изготвят инструкция за действие, в случай че пилотите от Японските сили за самоотбрана срещнат НЛО, заяви военният министър Таро Коно. Редът за заснемане на такива обекти и формата за подаване на рапорт при подобни произшествия се определя в консултации с командването на Военновъздушните сили, допълни министърът и уточни, че самият той не вярва в НЛО.
Само няколко часа по-рано американското военно ведомство разсекрети три видеоклипа, които документират „неидентифицирани явления“. Материалите са заснети от екипажи на военни самолети през 2004 и 2015 г. Въпросните кадри вече изтекоха през 2007 и 2017 г., когато се появиха в медиите без разрешението на военните. От Пентагона в крайна сметка решиха да ги публикуват официално, за да не оставят съмнение в обществото относно автентичността им. В клиповете се виждат летящи обекти, които не приличат на хеликоптери, самолети или други познати машини, като военните категорично отказват да ги определят като „извънземни“.
Припомняме, че САЩ и Япония са първите страни в света, които създадоха специализирани армейски подразделения за космическа защита. Вашингтон стигна още по-далеч и дори учреди нов вид въоръжени сили – Космически войски.

Най-ново

Единична публикация

Избрани