Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пандемията Ковид-19: Над един милион заразени в САЩ

[post-views]
Жертвите на COVID-19 в Европа вече са над 120 000

koronavirusБроят на активните случаи с Ковид-19 в САЩ надхвърли 1 милион души, сочат последните данни на университета „Джонс Хопкинс“. За последното денонощие в страната са починали 2000 души, с което общия брой на смъртните случаи достигна до 58 хиляди. Президентът на страната Доналд Тръмп заяви, че очаква много скоро в страната да започне масово тестване на хората.

Пандемията от Ковид-19 в САЩ е взела повече жертви отколкото страната е дала по време на Виетнамската война. На фона на високата смъртност президентът на страната Доналд Тръмп защити действията на администрацията си. Той посочи като причина за високия брой заразени започналото масово тестване на населението, което по думите му много скоро може да достигне до 5 милиона теста на ден.

В опит да обезпечи хранителна верига в САЩ Тръмп нареди всички фабрики за преработка и пакетирането на месо да останат отворени, след като повече от дузина от водещите предприятия в страната бяха принудени да затворят заради пандемията.

На фона на критиката, за начина по който администрацията на Тръмп се справя с кризата, вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, който е ръководител на кризисния щаб се появи без предпазна маска в болница специализирана за лечението на пациенти с коронавирус в град Тенеси.

Според последните изчисления на експертите в САЩ заболяването Ковди-19 има голяма вероятност да отнеме живота на повече от 74 хиляди души.

В същото време ситуацията около пандемията изглежда продължава да се нормализира. Франция и Испания, продължават да отичат спад, както  на новите случаи, така и на тези с фатален край.

В Германия обаче кривата пак тръгна нагоре, като според властите причината е в облекчаването на мерките.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани