Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ген.-майор  Мутафчийски поздрави преподавателите във ВМА за 24 май

[post-views]

Image_6804877_126

Председателят на Националния оперативен щаб и ръководител на Военномедицинска академия генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост със статус във Фейсбук.
 

 

 Ето какво написа той:

„…Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, гдето знанието живей!…“

На 24 май празнуваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – ден на гордост и преклонение пред нашите просветители!

Военномедицинска академия обединява дългогодишни традиции в грижите за пациента, научните разработки и обучението на медицински персонал. В своята близо 130-годишна история Академията съсредоточи мощен учебно-научен комплекс, създавайки оптимални условия за обучение на докторанти, специализанти, стажанти и студенти.

Благодаря на всички колеги-преподаватели – професори, доценти, асистенти, за високия професионализъм и отдадеността, които влагате в затвърждаване авторитета на българското медицинско образование.

В този празничен ден поздравявам и нашите курсанти и студенти от специалностите „Военен лекар“ и „Медицинска сестра“, които обучаваме съвместно с Военноморско училище и Медицински университет-Варна.

ВИЕ СТЕ НАШЕТО БЪДЕЩЕ, НО И СБЪДНАТА МЕЧТА! БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА УСЪРДИЕТО И МОТИВАЦИЯТА. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

Честит празник!

Най-ново

Виж още

Избрани