Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Крос и движение по азимут в планински условия

[post-views]
Крос и движение по азимут в планински условия

Днес завършва полевият сбор на разузнавачите от 61-ва бригада
    
DSC08303С разбор и награждаване на най-добрия взвод, този на старши лейтенант Мартин Григоров, днес приключва триседмичният полеви сбор на 61разузнавателните формирования от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Военнослужещите изпълниха успешно планираните учебни въпроси по способите за разузнаване в единна тактическа обстановка, без да се прибират в пунктовете за постоянна дислокация. 
Сборът премина под ръководството на командира на батальон ISTAR подполковник Росен Канатлиев, който вчера на рождения си ден наблюдаваше заключителните състезания между взводовете на учебния център „Тюлбето” край Казанлък. Разузнавачите мериха сили по физическа подготовка (крос 5 км в планинска местност) и показаха уменията си по военна топография (движение по азимут). 
В сряда през деня и през нощта срещу четвъртък се състоя огнева подготовка (стрелба с бойни машини и динамична стрелба в тактически условия). При динамичната стрелба на т.н. „бъбреци” бе създавана различна тактическа обстановка от ръководителя на учебното място, като воините използваха своето щатно оръжие. 
Интересното на този полеви сбор, като гледам реакциите на участниците, беше, че всеки ден имаше нещо различно
за тях. Нямаше ден, в който да се повтаря това, което вече се е случвало. Може тактико-специалната подготовка да е била 10 дни, но всеки от тях е различен. Така беше и при упражненията от огневата подготовка. Формата на полевия сбор позволяваше дори и неща, които са тренирани преди време, да се правят по нов начин за обучаваните и това да ги предизвика да показват най-доброто, на което са способни, заяви подполковник Росен Канатлиев. Цялостните оценки от полевия сбор на разузнавателните взводове и техните командири включват резултатите от комплексните занятия, резултатите от стрелбите и постиженията по физическа подготовка и военна топография.                          

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани