Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВМС обявиха конкурс за 171 длъжности за резервисти

[post-views]
Продължава участието на фрегата „Верни” в Sea Guardian

VMS-VerniСъс заповед на министъра на отбраната са обявени 171 вакантни длъжности във военни формирования от Военноморските сили, които следва да се заемат след провеждане на конкурс за приемане на служба в доброволния резерв на български граждани, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина. В конкурса могат да кандидатстват граждани, които отговарят на условията на чл. 24 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България   (ЗРВСРБ). Кандидатите за вакантните длъжности за резервисти трябва да подадат до 10 юли 2020 г. писмено заявление за участие в конкурса до командира на Военноморските сили чрез структурите на Централното военно окръжие. Те могат да заявят до три длъжности, като длъжностите могат да бъдат в различни военни формирования. Конкурсът ще се проведе по документи и събеседване с кандидатите по места в периода от 10 до 14 август 2020 г. 
Във военно формирование 22 480 – Бургас са обявени 48 длъжности за резервисти със звания „матрос“ I, II или III клас за електротехници, младши оператори, оператори по използване на оръжието,  палубни моряци, готвачи и др.
Във военно формирование 56 080 – Варна обявените длъжности за резервисти са 10 – за младши артилеристи, радиотелеграфисти и др.
Сто и девет (109) са обявените длъжности за резервисти във военно формирование 38 010 – Варна. Те са за младши телефонни механици, младши оператори, помощник механик-водачи, помощник мерачи на картечница, гранатометчици, младши стрелци-зенитчици, младши телефонисти, електромеханици в агрегатно отделение, мерачи в зенитно отделение и др. 
Във военно формирование  34 590 – Бургас са обявени 4 вакантни длъжности за младши артилеристи и радиотелеграфисти. 
Условията, на които трябва да отговарят кандидатите, и необходимите документи са посочени в обявата, публикувана на 3 юни  2020 г. в рубриките „Най-новото в сайта“, „Документи“ – „Обяви и конкурси“ в интернет страницата на Министерството на отбраната.

Най-ново

Единична публикация

Избрани