Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Държавните бензиностанции минаха през комисия в НС

[post-views]
Без отстъпка от 25 ст. за литър гориво на бензиностанциите от 1 януари

benzinostanciiПромените в закона, с които се създава Държавна петролна компания, бяха приети единодушно във вторник от депутатите от енергийната комисия. Новата компания ще има свои данъчни складове за горива и ще прави верига от държавни бензиностанции, които ще продават на ниски цени.
Депутатите от комисията приеха и всички фирми да купуват ток от свободния пазар от 1 октомври. Предложението за промяна в енергийния закон е на председателя на комисията Валентин Николов и група депутати.
С новите текстове изпращат на свободния пазар близо 300 000 фирми. Ако те бъдат гласувани на второ четене, от регулирания пазар ще бъдат освободени 4 500 000 мегаватчаса електроенергия и на него ще останат само битовите потребители.
Опасението на група депутати са, че ако не си намерят търговец, ще трябва да купуват ток от доставчика от последна инстанция и той ще е скъп. Николов има намерение при второто гласуване да бъдат записани текстове, които да задължат КЕВР да направи платформа, от която малкият бизнес, а и битови потребители да могат да избират доставчици.                      (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани