Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Футболното ни първенство се подновява днес с два мача

[post-views]
Официално: Обявиха рестарта на efbet Лига, ще има промяна в плейофите

BFSСлед близо тримесечно прекъсване, заради пандемията от коронавирус, футболното ни първенство се подновява. Днес ще се изиграят два мача, като програмата ще открият Локомотив Пловдив и Етър, а по-късно е голямото дерби между Левски и Лудогорец на стадион „Георги Аспарухов”: 
Двата двубоя от 25-я кръг са с начални часове 18,45 и 21,00, като най – добрата новина е, че срещите ще се играят пред публика. Правителството разреши да бъдат допускани 30% от капацитетите на стадионите, за разлика от Европа, където повечето шампионати ще се доиграят пред празни трибуни. Срещата от „Лаута” между Локомотив Пловдив и Етър Велико Търново официално ще даде рестарта на българския шампионат. Рефер на мача в Пловдив ще бъде Волен Чинков, а негови асистенти ще бъдат Димитър Русев и Димитър Димитров. Локомотив Пловдив влиза в срещата като фаворит. „Смърфовете” се намират на трета позиция във временното класиране. Етър пък има сериозни финансови проблеми, което може да повлияе в негативна посока на тима. Отборът напуснаха опитните Александър Дюлгеров и Иван Иванов, който прекрати кариерата си. 

Левски – Лудогорец безспорно е дербито на 25-ия кръг. Разликата между двата отбора е 9 точки. Левски продължава да е в много тежка ситуация,независимо, че Наско Сираков вече притежава 86.6 % от акциите на клуба. Все още не е ясно кой ще е генерален спонсор на „сините“, но добрата новина дойде от бивщия собственик Спас Русев, който дари 3 млн. лева на клуба.
Левски посреща Лудогорец и с кадрови проблеми. Дени Алар и Хали Тиам са наказани, а отборъ изостава на 9 точки от Лудогорец. В единствената си контрола след възобновяването на тренировките „сините“ победиха с 3:1 Витоша Бистрица. Двубоят на ст. „Георги Аспарухов“ ще бъде наблюдаван от скаути на Легия Варшава. Поляците имат интерес към нападателя на Левски Найджъл Робърта, както и към Швиерчок от Лудогорец. Ситуацията в Лудогорец е доста по-спокойна, отборът е само на крачка от поредната си шампионска корона. По време на принудителната пауза нови договори с клуба подписаха Владислав Стоянов, Светослав Дяков и Клаудиу Кешерю. Гостуването на Левски ще пропусне капитанът Дяков, който се възстановява от травма. В състава след изтърпяно наказание се завръща Сисиньо.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани