Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Юбилейни медали и грамоти за ветераните

[post-views]
Юбилейни медали и грамоти за ветераните

ЧавдаровКомандирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев като представител на министъра на отбраната връчи грамоти и юбилейни медали „75 години от Втората световна война“ на ветерани от Пловдив. За един от тях – Ангел Атанасов Ангелов, който скоро ще навърши 95 години, персоналът и приятелите му от Дома за стари хора „Св. Василий Велики“ организираха малко тържество. А генерал-майор Матеев му поднесе отличието и каза, че благодарение на тях – участниците във Втората световна война, България я има и е част от Европа.
Друг представител на ветераните от Пловдив – о.з. майор Костадин Кръстев Чавдаров, беше посетен от командира на СКСО в дома си, където в присъствието на близките му бе връчен юбилейният медал. 92-годишният о.з. майор Чавдаров, който едва на 16 години се е присъединил към партизански отряд, разказа със сълзи на очите за загиналите му приятели и за битките при Куманово. 
Генерал-майор Матеев благодари на ветераните за любовта и саможертвата им към Родината и им пожела да са живи и здрави, да имат силна воля, да продължават да носят у себе си духа на победителя и никога да не се предават.                                          

Най-ново

Единична публикация

Избрани