Информационен център на Министерство на oтбраната

Поредица от посещения на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов във в.ф стартира от 61-ва Стрямска механизирана бригада

NO-KarlovoНачалникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети днес, 8 юни, 61-ва Стрямска механизирана бригада в град Карлово. Това постави началото от поредица негови посещения във военните формирования у нас.

„Нормално е за всеки новоназначен началник на отбраната да извърши своеобразен одит. Едно е да създаваш способности на Българската армия по щатове, щатно-длъжностни разписания, военновременни щатове и образци техника. Друго е, когато усетиш на място пулса на формированията, срещнеш се и видиш от първо лице каква е проблематиката при изпълнение на ежедневната войнска дейност“, посочи началникът на отбраната. Адмирал Ефтимов изтъкна важността на личното запознаване с мнението на военнослужещите за развитието на способностите, които формированията поддържат, както и с визията им за Българската армия.

В новооткритите зали „Стремци” той проведе среща с представители на личния състав на бригадата и се запозна с предизвикателствата, пред които са изправени военнослужещите. „Искам да напипам пулса на армията, да добавим обратната връзка в провеждащия се Стратегическия преглед на отбраната“, категоричен бе началникът на отбраната. „Тук са основните образци техника на Българската армия и хората, които ги обслужват. Когато говорим за модернизационни проекти и за това какво можем да поддържаме в бъдеще, логично е да чуем техния глас – на хората, които карат машините и обслужват системите“, добави адмирал Ефтимов.

В посещението участваха също командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и директори на дирекции в Щаба на отбраната. Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков запозна гостите с въоръжението, техниката и войсковото оборудване на формированието, както и с новопостроената сграда на щаба. Демонстрирани бяха и възможностите на Полевата интегрирана комуникационно-информационна система.

Източник: www.mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top