Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

НАТО: Онези, които се опитват да ни разделят, няма да успеят

[post-views]
Столтенберг: Няма реално изтегляне на руски сили от северната част на Украйна

NATO Secretary General Jens StoltenbergОнези, които се опитват да ни разделят, няма да успеят. Това заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по повод дезинформацията, свързана с пандемията от Ковид-19 и отговора на алианса.

В хода на пандемията държавни и недържавни източници използваха дезинформация и пропаганда в опит да уязвят пакта и нашите демокрации. В НАТО работим заедно, за да установим, изобличим и опровергаем дезинформацията, добави той.

НАТО се старае здравната криза да не се превръща в криза на сигурността. Нашите сили остават бдителни и в готовност, посочи Столтенберг след среща с президента на Черна гора Мило Джуканович в централата на алианса в Брюксел. Това бе първата подобна среща от началото на пандемията през март, довела до налагането на ограничения за посещение на обществени места, включително в централата на алианса.

Столтенберг посочи, че от приемането на Черна гора в НАТО инвестициите в страната са се увеличили над два пъти. Черна гора се присъедини към пакта на 5 юни 2017 година.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани