Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министър Каракачанов към курсантите във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“: Имате редкия шанс да учите в едно от най-добрите военноморски училища в света

[post-views]
Министър Каракачанов към курсантите във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“: Имате редкия шанс да учите в едно от най-добрите военноморски училища в света

104001090_3901815206555862_8920852815649197464_oЗа мен е чест в този ден да бъда сред вас. Вие имате редкия шанс да учите не само в най-доброто българско военно училище, но и привилегията да завършите едно от най-добрите в света военноморски училища. Това каза днес, 12 юни, министърът на отбраната Красимир Каракачанов във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, където се провежда Ден на курсантско управление. На събитието присъства и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„Убеден съм, че това, което сте научили тук, ще ви даде възможност да изпълнявате вашите задължения като български офицери по най-достойния начин. Защото, както се формира характерът на един млад човек в заведението, в което учи, както се формира неговата вяра в бъдещето, така ще протече неговият живот и неговата служба“, каза още министърът на отбраната.

Той награди курсанти за отлични резултати по време на обучението и за проявени лидерски качества. Министър Каракачанов благодари на младите хора за това, че са избрали военната професия. „Тя е най-достойната, защото човек жертва своята младост и до голяма степен своята свобода, за да служи на своята държава, за да гарантира сигурността и спокойствието на всички българи“, подчерта министърът.

Varna-1„Имах възможност да ви посетя по време на периодa на карантина, наложена заради пандемия с COVID-19. Убедих се лично колко добре беше организиран вашият живот, колко сте мотивирани и как добре се справяте в тези условия“, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в обръщението си към курсантите. Той подчерта важната роля на командирите, преподавателите и ръководството на Военноморското училище, които са вземали правилни решения за организацията на учебния процес и подготовката на курсантите в този сложен период.

„За годините на обучение не само калявате тяло, воля и дух, овладявате технологии, но и развивате своите лидерски качества“, подчерта адмирал Ефтимов. „Бъдете убедени, че ако служите честно и отговорно, правилните решения се отплащат“, категоричен бе началникът на отбраната.

mo-vvmu-1„В този строй се намират изключително доблестни военнослужещи, ясно осъзнали своя дълг към Родината“, подчерта в словото си началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров. Той поздрави курсантите и изрази увереност в техния успех. Флотилен адмирал Медникаров връчи символа на властта на курсант мичман Георги Стамов, който за един ден пое управлението на ВВМУ.
В Деня на курсантско управление курсанти петокурсници изпълняват задълженията на всички ръководни длъжности в Морското училище. Традицията датира от 1967 г.

Източник: ww.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани