Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доминик Тийм триумфира в Белград и отново показа, че е магьосник на корта

[post-views]

thiem-ba1Световният №3 Доминик Тийм спечели турнира „Адриа Тур“ на тенис комплекса на Новак Джокович в Белград. На финала на демонстративната надпревара в Сърбия австриецът победи с 2:1 сета представителя на домакините Филип Крайнович.

Финалистът на „Ролан Гарос“ и Australian Open Доминик Тийм стигна до успеха в Белград след като първо победи в два оспорвани сета Григор Димитров, а след това надигра и Крайнович спечелвайки трети пореден тайбрек за деня. След като в първия сет нямаше пробиви, в тайбрека Тийм доминираше и със 7:2 не остави шансове на съперника си. Във втората част 32-ият в света Крайнович проби за 3:1, но Тийм веднага направи рибрейк. След това австриецът загуби второ поредно свое подаване и така шампионът трябваше да бъде определен в трети сет. В него Тийм реализира пробив за 3:1 и без особени трудности затвори мача в своя полза, с което се поздрави и с крайната победа.

Преди това Григор Димитров загуби от световния №3 Доминик Тийм след два тайбрека в последния мач от Група „В“ на демонстративния турнир Adria Tour в тенис комплекса на Новак Джокович в Белград.

Надпреварата се играе във формат 2/3 сета, като сетът е до 4 гейма с тайбрек при 3:3, а в геймовете няма предимство и спечелилият точката след 40:40, взема и гейма.

Така Димитров не успя да премине груповата фаза, а неговият съпернки стигна до финала където триумх.фира с победата.

19-ият в ранглистата на ATP Димитров остава с положителен баланс от преките си двубои с австриеца в официалната статистика – 3:2 победи за българския тенисист.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Избрани