Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Морският специален разузнавателен отряд проведе парашутна подготовка

[post-views]

parashutiНад 300 парашутни скока бяха изпълнени по време на подготовка, проведена от Морския специален разузнавателен отряд (МСРО) от 8 до 12parashuti юни в района на летище Балчик. Ръководител на скоковете беше капитан II ранг Герман Славов, командир на отряда.

Сред целите на подготовката са: усъвършенстване на организацията по планирането и ръководството на този вид дейност във Военноморските сили; повишаване натренираността на участниците при изпълнение на групови учебно-тренировъчни и бойни скокове с различни типове парашутни системи и въоръжение в прости и в сложни условия; отработване на взаимодействието на МСРО с летателно средство от Военновъздушните сили и със Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) – МВР при съвместни действия.

parashutiСкоковете бяха изпълнени от борда на самолет С 27 J „Спартан” от малки и средни височини, в диапазона от 400 до 4000 метра с осем типа парашутни системи, предназначени за незабавно разтваряне и за ръчно разтваряне след свободно падане. По време на подготовката бяха изпълнени над 300 парашутни скока, от които около половината в тъмната част на денонощието. Осем военнослужещи от отряда направиха своя първи нощен скок. При нощните скокове, поради силно намалената видимост, значително се усложняват действията във въздуха и при приземяване в цел. Това изисква от парашутистите добра психологическа кондиция, бързо и адекватно ориентиране в пространството и прецизно управление на парашута.

Подготовката премина при спазване на всички противоепидемични мерки и в съответствие с правилата за безопасно изпълнение на парашутни скокове. В нея участваха военнослужещи от МСРО, представители на отдел „Специални операции” на дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната и служители на СОБТ на МВР.

Източник: mod.bg

Най-ново

Виж още

Избрани