Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байерн (Мюнхен) шампион на Германия за осми пореден път

[post-views]
Байерн унизи Тотнъм в Англия

bayern 2019Футболистите на Байерн (Мюнхен) спечелиха титлата в първенството на Германия за осми пореден и общо за 30-и в историята си! Успехът дойде след трудна победа при гостуването на Вердер в Бремен с 1:0 в среща от 32-ия кръг:

С най – много принос за успеха на „баварците“ бе Роберт Левандовски, който с 31-ото си попадение за сезона остави титлата на „Алианц Арена“.

Така в класирането Байерн (Мюнхен) има 10 точки повече от вторите Борусия (Дортмунд) и аванс от 14 пунка от третите  Лайпциг, които не могат да бъдат наваксани в оставащите три мача за преследвачите.
 

На „Везерщадион“ в Бремен, гостите бяха по-добрия отбор през по-голямата част от срещата, но успехът дойде трудно. Въпреки превъзходството си през първата част, баварците стигнаха до попадението, донесло титлата, едва в края. При поредната атака към вратата на Вердер, Боатенг подаде технично към Левандовски, който с хубав и добре премерен удар я прати във вратата. Системата за видеоповторения само потвърди, че засада няма.

В края на второто полувреме в 79-а минута червен картон от Байерн получи Алфонсо Дейвис. Това доведе до опити за изравняване на резултата от страна на Вердер, но вратаря Мануел Нойер беше безапелационен и предотврати сигурен гол след удар на Юя Осако.
Вердер остава под спасителната черта в класирането, като тимът има три точки по-малко от Майнц, който е на 15-о място.
 

Резултати останали срещи от 32-я кръг :
Борусия (Мьонхенгладбах) – Волфсбург 3:0

Фрайбург – Херта 2:1

Унион (Берлин) – Падерборн 1:0

Довечера ще играят:
Айнтрахт – Шалке
Аугсбург – Хофенхайм
Байер (Леверкузен) – Кьолн
Борусия (Дортмунд) – Майнц
Лайпциг – Фортуна (Дюселдорф)

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани