Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полигон „Корен“ стана на 58 години

[post-views]
Полигон „Корен“  стана на 58 години

poligon_KorenС прочитане на заповеди за награждаване на отличили се военнослужещи и обявяване на резултатите от турнира по стрелба, при строго спазване на противоепидемичните мерки бе отбелязана 58-годишнината на учебен полигон „Корен”. Създаден е на 13 юни 1962 г. и оттогава на него се провеждат тактически учения с бойни стрелби, командно-щабни учения и занятия на всички специалисти от родовете войски. 
Докато траеше извънредното положение заради пандемията от коронавирус, и при нас нямаше учения и полеви лагери, ние извършихме ремонти на учебно-материалната база, заяви командирът на полигон „Корен” подполковник Валери Антонов, на тази длъжност от 28 октомври 2014 г. На своите подчинени военнослужещи и цивилни служители той пожела да са здрави, да продължават все така да са отговорни в своята дейност и да повишават професионалната си подготовка за постигане на още по-високи резултати и успехи.
„Корен“ е най-големият полигон за учения в България като площ и задачи, които могат да се изпълняват на него. Дълъг е 15 км и широк от 3 до 6 км. Но разнообразният терен позволява да се провеждат и учения, които не са в границите на полигона. Примерно извън него артилерийски формирования могат да заемат огневи позиции, а механизирани батальони да развиват своите действия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани