Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Деветата поредна титла на Лудогорец след победа над Берое с 2:1

[post-views]
Лудогорец ще се изправи срещу Интер в 1/16-финалите на Лига Европа

LUDOGORECДеветата поредна титла на Лудогорец е факт! Тя дойде след домакинска победа с 2:1 над Берое в мач от първия плейофен кръг в първата шестица на efbet Лига. Така орлите събраха 65 точки, с 14 повече от втория ЦСКА – София, и са недостижими на върха четири кръга преди края:
Деветата поредна титла на Лудогорец вече е ясна. Тя стана факт след домакинска победа с 2:1 над Берое в мач от първия плейофен кръг в първата шестица на първенството.
В 28-ата минута Берое откри резултата след сериозна грешка на Терзиев. Защитникът остави една дълга топка за Сисиньо, който обаче не тръгна към нея. Последва единоборство с Фал, нападателят на заралии надделя и отбеляза първото попадение в мача.
През втората част разградчани осъществиха пълен обрат в рамките на по-малко от 120 секунди. След час игра Каули изравни, а Мавис Чибота вкара за крайното 2:1 в 62-ата минута.
До края на двубоя Берое се изнесе в по-предни позиции, търсейки изравнително попадение, но футболистите на Димитър Димитров не успяха да създадат някакви по-опасни положения и загубиха срещата с 1:2.
С 9-ата поредна титла Лудогорец стори доскоро немислимото, изравявайки великия рекорд на ЦСКА от девет поредни триумфа в българското първенство в периода от 1954-а до 1962 година.
Разградчани покачиха и на 31-а срещите си без загуба в шампионата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани