Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нападателят на ЦСКА – София Томи Юрич е с положителна проба за коронавирус

[post-views]

CSKA18ЦСКА-София привлече френския халф Юнус Санкаре. Футболистът премина успешно медицински прегледи и от днес се включва в тренировките на отбора. Високият 189 сантиметра Санкаре е печелил два пъти Купата на Франция – с ПСЖ през 2010 и с Гингам през 2014-та година, а с парижани завоюва и Купата на Лигата през 2008 г.
Нападателят на ЦСКА – София Томи Юрич е с положителна проба за коронавирус, потвърдиха от клуба. Другият играч със съмнения за Ковид-19 – Стефано Белтраме, е с отрицателен резултат на тестовете.
Във връзка с възникналата ситуация официалният сайт на „червените“ информира следното:
„Проведените в неделя сутринта от референтната лаборатория към Военномедицинска академия PCR тестове дадоха отрицателен резултат! На спортната ни база „Панчарево“ бяха изследвани всички футболисти, треньорски и спортно-технически щаб, ръководството на клуба и обслужващ персонал. Потвърждава се единствено положителната проба на нападателя Томи Юрич, който още с появата на първите съмнения за COVID-19 в четвъртък е изолиран и за него се полагат необходимите медицински грижи. Радващо е, че в момента той няма видимо проявени симптоми и състоянието му е много добро, но до пълното му излекуване ще се спазва необходимия карантинен период. Тестът на другия футболист, който заради здравословни оплаквания пропусна дербито – италианеца Стефано Белтраме, е отрицателен и той скоро ще се присъедини към заниманията на отбора.
ЦСКА като отговорен клуб заявява, че ще продължи да изпълнява стриктно предписанията на БФС и държавните институции, касаещи всички мерки за безопасността на състезателите и служителите си по време на тренировъчния процес и предстоящите мачове за шампионата и турнира за Купата на България“, се казва в съобщението.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани