Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реал Сосиедад – Реал Мадрид 1:2

[post-views]
Реал Мадрид – Жирона   4 : 2

real madridОтборът на Реал Мадрид е новият лидер в Ла Лига. „Белите“ спечелиха с 2:1 при гостуването си на Реал Сосиедад в двубой от 30-ия кръг .
        
Реал Мадрид е новият лидер в испанската Ла Лига, след като  победи с 2:1 като гост Реал Сосиедад. Серхио Рамос откри от дузпа в 50-ата минута, а в 70-ата Бензема удвои.
В 48-ата минута след като прегледа ситуация в наказателното поле на домакините реферът отсъди дузпа за Реал за нарушение срещу Винисиус, която Серхио Рамос реализира, за да изведе отбора си напред в резултата. Малко по-късно капитанът на „белия балет“ напусна терена с вероятна контузия. Това беше гол номер 68 за Серхио в шампионата, с който той вече еднолично е лидер по голове сред защитниците в Ла Лига. 
В 70-ата гостите от “Сантиаго Бернабеу” отбелязаха втори гол. Бензема бе точен, а домакините имаха претенции за игра с ръка, но видеоповторението увери съдията, че поемането е с рамо.  
В 83-ата минута домакините се върнаха в мача след като Микел Мерино овладя центрирана топка и не пропусна да се разпише. 
Все пак Реал победи с 2:1 и оглави временно класирането с актив от 65 точки, колкото има и Барселона, но „лос бланкос“ са първи заради по-добрите си показатели в директните мачове. Реал Сосиедад е на 6-ото място с актив от 47 точки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани