Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Роналдо и Дибала блестят за Юве срещу Болоня

[post-views]
Роналдо направи Ювентус тотален хегемон в Италия

ronaldo juveКристиано Роналдо и Пауло Дибала бяха големите звезди за Ювентус в мача им от 27-ия кръг на Серия А срещу Болоня. Двамата се разписаха по веднъж, за да оформят крайното 2:0 за „старата госпожа“.

Ювентус победи Болоня с 2:0 в мач от 27-ия кръг на Серия А. Благодарение на успеха си Юве събра 66 точки и продължава да е лидер в класирането. Втори е тимът на Лацио с 62, но и мач по-малко.

Ювентус започна по-силно срещата, като още в началните минути създаде няколко опасни атаки пред вратата на съперника. Играчите на Маурицио Сари дори на два пъти имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена от главния арбитър на срещата. В 23-ата минута реферът най-накрая посочи бялата точка, след нарушение на Денсвил срещу Де Лихт. Зад топката застана Роналдо, който не сгреши и вкара 22-ия си гол от началото на сезона в първенството.

В 36-ата Юве стигна до второ попадение дело на Дибала. Аржентинецът се възползва от отлично подаване на Бернардески и с прецизен удар прати топката в мрежата на домакините.

След почивката Ювентус продължи да доминира на терена. В средата на второто полувреме играчите на Болоня имаха претенции за дузпа заради нарушение на Де Шилио срещу Бароу, но съдията отново подмина ситуацията. До края на мача Юве създаде още няколко опасни атаки, но до нов гол така и не се стигна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани