Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Локомотив (Пд) отстрани Левски, ще защитава трофея си на финала

[post-views]
Преди Локомотив Пд – Спартак (Търнава)

loko pldНосителят на трофея Локомотив (Пловдив) се класира за финала на турнира за купата на България за втора поредно година, след като завърши 0:0 при гостуването си на Левски в срещата-реванш от полуфиналите на надпреварата.

„Черно-белите“ бяха спечелили първата среща с 2:0 и с организирана и дисциплинирана игра под силния дъжд на стадион „Георги Аспарухов“ не дадоха много шансове на съперника, а и вратарят на гостите Мартин Луков беше много стабилен.

Въпреки че трябваше да наваксват два гола, старши треньорът на домакините Георги Тодоров пусна стартов състав без чист нападател, а на върха на атаката действаше полузащитника Стайн Спиерингс.

В добавеното време Янис Каргас с глава след центриране от корнер прати топката в мрежата, но главният рефер Никола Попов не призна гола, след като видя нарушение в атака на гръцкия защитник срещу Диниш Алмейда.

Локомотивци ще защитават трофея си от миналата година на финала на 1 юли срещу победителя от сблъсъка ЦСКА София – Ботев (Пловдив), чийто реванш е тази вечер.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани