Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА София взе реванш от Ботев Пловдив и е на финал за Купата на България

[post-views]
Преди Осиек – ЦСКА

CSKAОтборът на ЦСКА София се класира за финала в турнира за Купата на България след успех над Ботев Пловдив с 2:0 във втория полуфинален мач-реванш от надпреварата:

След нулевото равенство в първия мач ЦСКА София се наложи в реванша над Ботев Пловдив след автогол на Иван Бандаловски и попадение на Али Соу. Така „червените“ си осигуриха място във финала, където ще срещнат Локомотив (Пловдив).

5-6 хиляди зрители присъстваха по трибуните на стадион „Българска армия“, а инциденти преди началото попречиха на повечето фенове от Пловдив да се настанят  навреме в своя сектор. Привържениците влязоха в пререкания с органите на реда, поради което бяха пуснати на трибуните в средата на първото полувреме.

Още с първата си опасна атака ЦСКА София поведе. Пробив на Иван Турицов от дясно в 19-а минута завърши с прострелно центриране към малкото наказателно поле, където Иван Бандаловски засече топката в собствената мрежа. В 29-а минута Евандро стреля прецизно от над 20 метра, но вратарят на Ботев – Янко Георгиев, изби в корнер. След неговото изпълнение Али Соу засече добре топката с глава, но на сантиметри от напречната греда.   В самия край на първата част Греъм Кери изпусна две отлични възможности за втори гол за ЦСКА.  В  45-тата минута отново Кери стреля от воле от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря Георгиев. В 51-а минута великолепно изпълнение на пряк свободен удар на Тодор Неделев разтресе напречната греда на вратата на ЦСКА. Силните начални минути на втората част за гостите свършиха в 54-а минута, когато Али Соу получи пас от Тиаго и хладнокръвно оформи крайното 2:0. За първи път от четири години ЦСКА София ще спори за трофея в турнира за Купата на България.

Финалът е на 1 юли на Националния стадион „Васил Левски“ , където един срещу друг ще излязат ЦСКА и носителя на трофея Локомотив Пловдив.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани