Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Снайперистите от Сухопътните войски демонстрираха постигнати умения по време на тактико-специалната си подготовка

[post-views]
Снайперистите от Сухопътните войски демонстрираха постигнати умения по време на тактико-специалната си подготовка

Snaiperisti-1Подготовката на снайперистите от формированията на Сухопътните войски за изпълнение на различни по трудност задачи завърши днес, 26 Snaiper-3юни, с изпити за проверка на физическата подготовка на военнослужещите, усвоените от тях умения по военна топография, както и по тактико-специална подготовка.

Заключителния етап от подготовката на снайперистите, която се проведе в 31-ви механизиран батальон – Хасково, беше наблюдаван от бригаден генерал Стоян Шопов – командир на 2-ра механизирана бригада. Военнослужещите демонстрираха умения по скрито придвижване в местност, ориентиране по азимут и заемане на позиция за изпълнение на задача по разузнаване и унищожаване на цел. Бригаден генерал Шопов даде висока оценка на действията на военнослужещите и на точните им попадения в стрелбата, както и на добрата организация, създадена от ръководителите на подготовката.

Snaiperisti-4В двуседмичния сбор участваха снайперисти от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, 1-ви разузнавателен батальон – Свобода и Единния център за начална подготовка – Плевен.

Източник: .mod.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани