Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Снайперисти се подготвят за бърза реакция

[post-views]
Снайперисти  се подготвят за бърза реакция

IMG_1294Сбор на снайперистите от формированията на Сухопътните войски – втори модул, се провежда в 31-ви механизиран батальон –  Хасково, от състава на 2-ра механизирана бригада.
От 15 юни в продължение на две седмици снайперистите  усъвършенстват своите основни навици и умения, необходими за ефективна работа при изпълнение на различни по тип, място и цел задачи.  Подготовката се провежда под ръководството на капитан Румен Везев – началник на отделение „Тактическо” в 31-ви механизиран батальон.
Сборът започна с проверка на придобитите до момента знания и продължава с усвояване на нови такива. На практическите занятия се изгражда психическата устойчивост на снайперистите. Те се провеждат в обстановка, близка до бойната, и способства за придобиване на умения и навици за бърза реакция в необичайна и сложна обстановка. 
Сборът приключва с провеждане на изпити по огнева подготовка, тактико-специална подготовка, военна топография и физическа подготовка за установяване на подготовката на снайперис-тите.  

 

Главни сержанти се срещнаха в Стара Загора

DSCN3538Главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов и главният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов бяха на работно посещение във 2-ра механизирана бригада в Стара Загора. Двамата бяха приети от командира на бригадата бригаден генерал Стоян Шопов.
Работното посещение продължи със среща със сержанти и войници. Старшина Крумов се запозна с процеса на организиране, провеждане и отчитане на подготовката на сержантския и войнишкия състав във 2-ра бригада. Бяха дискутирани въпроси, свързани с професионалното развитие, дисциплината, обучението и мотивацията на личния състав, както и въпроси, свързани с качеството на новите образци снаряжение и екипировка, използвани от личния състав на 38-и механизиран батальон.     
Главният сержант на 2-ра  бригада старшина Деян Мадин изнесе брифинг, на който присъстваха и главните сержанти на военните формирования от състава на бригадата. Старшина Калин Крумов изрази задоволството си от проведеното работно посещение и изказа своята благодарност към командира на бригадата и главния сержант на бригадата за гостоприемството и ползотворната работна обстановка.

 

Централно военно окръжие отбелязва две годишнини

PetkovЗа мен е чест и удоволствие да Ви приветствам по случай 1 юли – Денят на създаване на Централно военно окръжие, структура на пряко подчинение на министъра на отбраната на Република България“, това се казва в приветствие от полковник Георги Петков, началник на Централното военно окръжие (ЦВО) по случай годишнина от създаването на структурата. 
Формирано през 2011 г., ЦВО е наследник и правоприемник на военните окръжия, които в продължение на повече от век са в основата на комплектуването на въоръжените ни сили с ресурси от запаса. Тази мисия характеризира настоящето и бъдещето на структурата.
През 2020 г. в ЦВО и военните окръжия отбелязват две важни годишнини – 140 години от създаването на военните окръжия в България и 5 години от връчването на представителното знаме на ЦВО. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани