Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поредната критична граница – жертвите на КОВИД-19 станаха 500 хиляди

[post-views]
Още осем починали и над 390 000 с „повишена температура“ в Северна Корея

koronavirusСветът прескочи поредната критична границата около пандемията с КОВИД-19, след като броят на починалите прескочи границата от 500 хиляди души. Заради бързото разпространение на коронавируса редица държави започнаха да връщат карантинните мерки.

През уикенда броят на заразените по света достигна до рекордните  10 милиона души. Причината  – бързото покачване на броя на заболелите по света, в частност САЩ, където се отчита стабилен ръст на новозаразените в най-малко 30 щата.

Заради бързо влошаващата се здравна обстановка редица губернатори взеха решение да върнат част от карантинните мерки.

Най-засегнатите за сега са южните щати, като Тексас и Флорида, където дори се говори за втора епидемична вълна.

В същото време Ню Йорк, смятан за основния център на пандемията, продължава да отчита драстичен спад както на новите случаи със заболели, така и на починалите. Причината е решението на властите да удължат мерките на социална дистанция, за разлика от други щати като Тексас и Флорида, които твърде рано разхлабиха мерките.

На този етап Латинска Америка за сега остава най-засегнатият континент, като тенденцията е ситуацията да продължи да се влошава.

Вирусът продължава да причинява главоболия и на Китай, сочен за родината на КОВДИД-19. Властите поставиха под карантина 400-хиляден град, заради появата на активно огнище.

Припомням, че близо два месеца след като страната обяви победа на вируса, той се появи в столицата Пекин.

 

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани