Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Херо Мустафа с подаръци за ВМА, „Пирогов“ и доц. Кунчев по повод предстоящия национален празник на САЩ

[post-views]

vma_heroПосланикът на САЩ у нас Херо Мустафа раздаде подаръци по повод предстоящия национален празник на САЩ, който се отбелязва на 4 vma_heroюли. Посланик Мустафа посети ВМА, където се срещна с началника на болницата и председател на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. След това посланикът отиде и в „Пирогов“, където бе посрещната от директора и зам.-директора на спешния институт проф. Асен Балтов и проф. Николай Габровски. Специален подарък получи и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Във Военномедицинската академия ген.майор Мутафчийски показа на посланик Мустафа едно символично за болницата място – „Дървото на живота”, създадено в памет на донорите, благодарение на които са спасени десетки животи през годините. Началникът на vma-heroВМА благодари за жеста, направен в навечерието Деня на независимостта.

В „Пирогов“ пък посланик Херо Мустафа посети уникалните за България детски клиники. Пироговските медици запознаха посланик Мустафа vma_heroс дейността на детските звена след ремонта.

Благодарности изказа и доц. Ангел Кунчев, който получи символичен подарък – маска разделена на две, като в едната част е знамето на България, а в другата – това на САЩ. „Благодарение на посланик Херо Мустафа вече съм готов за 4 юли“, написа доц. Кунчев в личния си профил във „Фейсбук“.

 

Най-ново

Виж още

Избрани