Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Барселона – Атлетико Мадрид 2:2

[post-views]
Атлетико Мадрид – Монако   2 : 0

ATLETICOБарселона записа второ поредно равенство с резултат 2:2 и за втори път през сезона не успя да спечели у дома в испанската Ла Лига. Атлетико Мадрид взе точка на „Камп Ноу“ в дербито от 33-тия кръг, което ще влезе в историята с гол №700 на Лионел Меси и с три отсъдени дузпи:

Испанският шампион Барселона допусна нова грешна стъпка в борбата си за защита на титлата след 2:2 у дома срещу Атлетико Мадрид в мач от 33-ия кръг на Ла Лига. Двубоят ще се запомни с трите отбелязани дузпи, като и при трите контактът за нарушение беше малък. При победа на Реал Мадрид в четвъртък срещу Хетафе “белите” ще имат преднина от четири точки на върха плюс предимството си при равни точки.

Наставникът на “лос кулес” Кике Сетиен заложи на Лионел Меси и Луис Суарес в атака, лишавайки се от трети нападател.

Диего Симеоне разчиташе на Диего Коща и Анхел Корея в предни позиции, подкрепяни от Ферейра Караско.

В 12-ата минута Лео Меси изпълни корнер, Диего Коща не се ориентира добре, топката се удари в краката му и влетя в мрежата – 1:0 за Барса. В 14-ата Ферейра Караско се впусна по левия фланг, навлезе в наказателното поле, финтира Артуро Видал и падна за дузпа. Чилиецът посегна, но не стана ясно дали е причина за падането на белгиеца. Диего Коща изпусна дузпата, но ВАР отчете, че вратарят не е стъпил върху голлинията по време на изпълнението. Саул взе топката и бе точен за 1:1.

В 42-рата минута Рики Пуч показа страхотна техника и изработи пряк свободен удар. Меси стреля, топката се отклони в стената, но Облак показа страхотен рефлекс и изби над гредата.

Втората част стартира със спорна дузпа за Барселона. Нелсон Семедо изпревари Фелипе, но не се видя добре колко сериозен е контактът. Съдията прецени, че и това е дузпа. Лео Меси не пропусна отново и отбеляза 700 си гол  в професионалния футбол.

В 60-ата минута гостите от „Уанда Метрополитано“ получиха нова дузпа. Ферейра Караско беше чукнат леко от Семедо и падна в наказателното поле. Саул реализира, въпреки че Тер Стеген игра с топката, но след среща с гредата тя премина голлинията за крайното 2:2.

Барселона остана на второ място в класирането със 70 точки, с 11 пред третия Атлетико, но и с една по-малко от лидера Реал Мадрид, а и с мач повече. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани