Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА София и Локомотив Пловдив в спор за трофея за Купата на България тази вечер

[post-views]
Невиждана драма в Търново! След 20 дузпи Локомотив се класира за полуфиналите на Купата на България

kupa bulgaria futbolТази вечер от 19 часа и 15 минути на националния стадион Васил Левски ще се играе финалът за Купата на България по футбол между отборите на ЦСКА София и Локомотив (Пловдив). Специално за срещата  беше разрешено присъствието на 12 хиляди фенове по трибуните. От двата клуба заявиха, чи всички билети, отпуснати на двете агитки, са продадени:

Отборите на ЦСКА-София и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг във финала за Купата на България тази вечер от 19:15 часа. „Смърфовете“ са настоящият носител на трофея, след като в миналогодишния финал победиха градския си съперник Ботев (Пловдив) с 1:0. „Червените“ пък за последно вдигнаха купата през 2016 година, когато бяха във „В“ група. Георги Кабаков ще бъде главен съдия на двубоя.

ЦСКА-София стигна до финалния дуел, след като елиминира последователно Локомотив (Горна Оряховица), Арда (Кърджали), Ботев (Враца) и Ботев (Пловдив).

 „Черно-белите“ пък отстраниха по пътя си Балкан (Ботевград), Литекс, ЦСКА 1948 и Левски.

Двата тима никога не са се изправяли един срещу друг във финал. Балансът от директните срещи за трофея между софийски и пловдивски отбори е изцяло в полза на столичани – 16:0.
По-рано през сезона ЦСКА-София и Локомотив (Пд) вече се срещнаха два пъти в първенството. На „Лаута“ Локо се наложи с 1:0, а мачът на „Българска армия“ завърши 1:1. До края на плейофите съперниците ще изиграят още един двубой под тепетата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани