Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп слага маската – САЩ отчете нов рекорд на заболели от Ковид-19

[post-views]
Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 25

koronavirusНов мрачен рекорд в САЩ, след като за последното денонощие в страната бяха регистрирани близо 53 хиляди случаи с Ковид-19. Заради бързо влошаващата се здравна ситуация все повече щати възнамеряват да върнат част от мерките си. Ръст на заболяването продължава да се забелязва и в Латинска Америка. Според СЗО обаче страните от Близкия Изток много скоро могат да се превърнат в новото голямо огнище на заболяването.
Изглежда ситуацията в САЩ излиза извън контрол, след като дори президентът Доналд Тръмп промени мнението за задължителното носене на маски.

Според водещия американски вирусолог д-р Антъни Фаучи, ако САЩ не успят бързо да овладеят ситуацията, епидемията много ще излезе извън контрол.

Експертът даде пример Европа, където повече страни успяха да овладея положението, именно заради наложените национални карантини.

Според официални данни броя на заразените в САЩ много скоро ще прескочи границата от 3 милиона души.

Най-критична за сега остава епидемичната картина в Латинска Америка, в частност в Бразилия. Страната още не е достигнала пикът на заболяването, а броят на починалите вече надхвърлят 60 хиляди души.

В същото време се запазва тенденцията на чувствителен ръст на новите случаи и в Европа, в частност в района на Западните Балкани. Заради пик на заболяването Сърбия върна част от стриктните си мерки в няколко области на страната.

Франция се готви за втора вълна от ковид-19, след като правителство принуди фирмите да се запасяват с предпазни мерки.

Според СЗО обаче на този етап най-голямата опасност има за страните от Близкия Изток, като Йемен и Сирия, които заради гражданската война нямам да се справят с пандемията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани