Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Сити – Ливърпул 4:0

[post-views]
Уотфорд – Манчестър Сити   1 : 2

manchester city swansea-gabriel-jesus_1nuoeov5puq3d1kyg17pfju1zvОтборът на Манчестър Сити постигна доста изразителна победа над новия шампион на Англия – Ливърпул. „Гражданите“ показаха феноменален футбол и победиха с 4:0 :

Старият шампион на Англия Манчестър Сити разгроми с 4:0 новия такъв – Ливърпул, в голямото дерби от 32-рия кръг на Премиър лийг.  Мърсисайдци  излязоха в мача от първенството като носител на титлата, но момчетата на Юрген Клоп, а и феновете на отбора, едва ли ще искат да си спомнят този двубой. Всъщност „червените“ започнаха добре, но от 25-ата минута до края имаше само един отбор на „Етихад“.  Кевин Де Бройне даде аванс на домакините с гол от дузпа. Десет минути след това – в 35-ата, Рахийм Стърлинг, който изработи наказателния удар за първия гол, удвои. В самия край на първата част Фил Фодън направи 3:0, а Алекс Окслейд-Чембърлейн си отбеляза автогол в 66-ата минута, с което оформи крайниното 4:0.

Така Сити взе реванш за загубата с 1:3 на „Анфийлд“ по-рано през сезона. След този двубой разликата между двата отбора е 20 точки. 

Възпитаниците на Пеп Гуардиола изиграха убийствен мач и закономерно се поздравиха с гръмкия успех. Те можеха да отбележат и още попадения, но само късмета и ВАР попречиха да се случи това. Ливърпул, от своя страна, изигра силни първи 20 минути и удари греда, но след това на терена имаше само един отбор – този на „небесно-сините“. Единственото извинение за необяснимата игра на „червените“ може би беше заради цялата еуфория след спечелването на титлата миналата седмица. 

Манчестър Сити остава втори след тази победа с 66 точки, на двадесет от новия шампион. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани