Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция с нов премиер до седмица – и с правителство

[post-views]
Франция с нов премиер до седмица – и с правителство

eduar-filip-Fran

Жан Кастес е новият премиер на Франция, съобщихa от Елисейския дворец. Той поема поста от Едуар Филип, който по-рано през деня подаде оставка, заедно с цялото правителство.

Разместванията по високите етажи на властта идват няколко дни след регионалните избори във Франция, определени като провал за президента Еманюел Макрон. Оставката на бившия вече премиер Едуар Филип беше очаквана, но не и толкова скоро. Това са най-често срещаните коментари във френската преса, след като още в четвъртък Макрон обяви, че ще има „нов екип“ на правителството.

Новият премиер на Франция Жан Кастес, който до сега беше  заместник-ръководител на президентската администрация, до преди няколко месеца беше слабо познат на французите.

Това се промени, след като беше натоварен с трудната задача да ръководи процеса по излизането на Франция от режима на изолация заради пандемията от КОВИД-19.

Засега не е ясно кога ще бъдат обявени имената на новите министри. Най-вероятно пълният състав на правителството ще бъде огласен другата седмица.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани