Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Хемус“ ще е от 30 септември до 3 октомври

[post-views]
Международното изложение „Хемус 2020 – отбрана, антитероризъм, сигурност“ ще се проведе от 30 септември до 3 октомври

HemusПродължава подготовката за провеждането на Международното изложение за отбранителна техника и услуги „Хемус 2020 – отбрана, антитероризъм и сигурност”. То ще се състои от 30 септември до 3 октомври в Пловдив, съобщиха от МО.
Изложението се реализира веднъж на две години под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката. Негов организатор е фондация „Хемус–95”, а основни партньори – Международен панаир Пловдив и Сдружение Българска отбранителна индустрия.
Изложението „Хемус” е предназначено за български и чуждестранни физически и юридически лица и организации с нестопанска цел, които осъществяват научноизследователска, производствена и търговска дейност в областта на отбранителната техника, както и в направленията антитероризъм и сигурност. В рамките на изложението ще се проведат още индустриален форум, десета международна научна конференция, както и статичен показ на техника и демонстрации на видовете въоръжени сили.
През тази година най-голямото българско изложение на отбранителни продукти и услуги „Хемус” отбелязва своята 25-годишна история. В годините то се доказа като успешен форум за развитие на възможностите за бизнес в сферата на сигурността и отбраната, за разширяване на бизнес мрежите, за укрепване и задълбочаване на контактите между бизнес партньорите, бизнеса и правителствените и неправителствените организации, за представянето на иновативни решения, продукти и услуги и за споделяне на знания и опит.
Първоначално бе предвидено изложението да се състои през май 2020 г., но бе отложено заради извънредните противоепидемични мерки. Във връзка с COVID-19 при организацията и провеждането на събитието ще бъде приложен Протокол за сигурност, препоръчан от Световната асоциация на изложбената индустрия. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани