Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Феновете ще могат да възстановят парите си за билети за отложената Олимпиада в Токио

[post-views]
Олимпийските игри в Токио се отлагат за 2021 година

olimpic flagФеновете, закупили билети за състезанията на Олимпиадата в Токио, ще могат да получат парите си обратно заради отлагането на Игрите до 2021 година, съобщи агенция Киодо.
Организационният комитет на Игрите в Токио вече е взел съответното решение за това. Олимпиадата трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август 2020 година. Поради пандемията от коронавирус обаче състезанието беше отложено и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021-а.
Организаторите разбират, че във времето, останало до началото на Олимпиадата, световният спорт няма да успее да се справи с последиците от пандемията от коронавирус.
Организационният комитет и столичната администрация, представлявана от губернатора на Токкио Юрико Койке, официално се обявяват за опростяване на формата на състезанието през следващата година. Предвижда се Игрите да бъдат организирани на базата на три основни принципа – осигуряване на безопасна среда, минимизиране на разходите и опростяване на формата на игрите, за да бъдат те по-безопасни. Според японския организационен комитет, Олимпиадата, отложена за следващата година, трябва да се превърне в символ на глобалното единство и прераждането след пандемията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани