Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Манчестър Юнайтед записа рекорд във Висшата лига

[post-views]
Mанчестър Юнайтед се добра до равенство

manchester unitedМанчестър Юнайтед направи солидно постижение във Висшата лига, след категорична победа над Астън Вила с 3:0 в двубой от 34-ия кръг на Висшата лига. За момчетата на Оле-Гунар Солскяер тази победа е 4-а поред с разлика от минимум 3 гола, което е рекордно постижение в първенството. До създаването на Висшата лига подобно постижение е правено единствено от Ливърпул през октомври 1987 година.

Съставът на Манчестър Юнайтед продължи отличното си представяне след рестарта на Висшата лига. В мач от 34-ия кръг отборът на Оле Гунар Солскяр спечели с 3:0 гостуването си на Астън Вила и записа четвърта поредна победа в първенството с три гола разлика. Той стана първият отбор в историята на Висшата лига, който постига това.

Бруно Фернандеш беше в основата на успеха на „червените дяволи“. Португалецът откри резултата в 27-ата минута от спорна дузпа, която сам си изработи. След това той асистира на Пол Погба за третия гол в мача в 58-ата минута.

В края на първото полувреме Мейсън Грийнууд също се разписа след отлично организирана контраатака.

Този успех доближи Юнайтед на точка от четвъртия Лестър и на две точки от третия Челси. Астън Вила пък остана в зоната на изпадащите, като четири точки го делят от местата над опасната зона.

В останалите срещи : Борнемут и Тотнъм завършиха 0:0 и Евертън – Саутхемптън 1:1.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани