Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мирни протести и нови мерки в Сърбия

[post-views]
Мирни протести и нови мерки в Сърбия

beogradПродължават протестите в Сърбия, независимо от забраната за масово събиране на хора в столицата Белград. За разлика от предишните beogradдни на демонстрации, този път протестът мина мирно.

След няколко поредни вечери на насилие и сблъсъци в града, вчера хиляди хора излязоха на мирен протест, независимо от наложените от правителството мерки за забрана на струпването на  повече от 10 души в столицата Белград. Те носеха фланелки с надписи ,,Седнете, не се настройвайте“.

Сред останалите ограничения приети от правителството са кафетата, търговските центрове и магазини да са с намалено работно време.

При посещение в Париж Вучич коментира, че зад насилието седят цитирам: „престъпни хулигани“.

Александър Вучич – президент на Сърбия:

„Чудите се дали отношението на Сърбия е лошо, защото някой хвърля камъни? Това не е приятна ситуация, но не мога да плача. Онези, които го направиха, го направиха нарочно, не само за да се опълчат на полицията, но и да причинят сериозни щети на имиджа на Сърбия “.

Припомням, че недоволството на гражданите е в резултат на плановете на правителството да наложи повторна блокада заради коронавируса.  Държавният глава изключи въвеждането на вечерен час от петък до неделя, но предупреди, че нови мерки ще бъдат взети, след като общият брой на потвърдени случаи на КОВИД 19 във страната нарасна на 17 076, а  смъртни случаи са 341 .

Най-ново

Единична публикация

Избрани