Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Млади гвардейци със знаме от президента

[post-views]

DSC01341На тържествена церемония в Националния военен университет „Васил Левски“ президентът Румен Радев връчи знамето на Девети Етърски ученически гвардейски отряд при Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново. 
Знамето беше осветено от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий.
Родолюбивото начинание е по инициатива на сдружение „Младежки гвардейски отряди“ и е под патронажа на държавния глава Румен Радев. Велико Търново е поредният град, в който се учредява ученически гвардейски отряд, като първият е сформиран през 2006 г. в Кърджали. 
„Всяко време ражда своите герои. Тази инициатива дойде в точното време, когато се ширеха нихилизъм и криворазбран глобализъм, за да осъзнаем като народ и да предадем на младото ни поколение, че България може да я има, ако сме здраво свързани със своите корени“, заяви в словото си президентът Румен Радев.
Държавният глава поздрави учениците от младежкия гвардейски отряд и отбеляза, че от тук насетне те ще са пример за своите връстници, което е голяма чест, но и отговорност. „Знамето, което ви връчих, трябва да се пази гордо и неопетнено, защото то носи завет“, обърна се към младите гвардейци президентът.
Румен Радев посочи, че родолюбивото начинание възпитава младежите в изконни национални ценности и заяви подкрепата си към инициаторите му и всички институции, които оказват съдействие.
В Националния военен университет „Васил Левски“ президентът и върховен главнокомандващ беше посрещнат с почетен караул. След церемонията държавният глава се срещна с ръководството на висшето училище и на професионалната гимназия „Д-р Васил Берон“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Виж още

Избрани