Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Честваха празника на гарнизон Пловдив

[post-views]
Честваха празника на гарнизон Пловдив

DSCN5592Празникът на гарнизон Пловдив – 4 юли, беше отбелязан с тържествена проверка заря с участието на представителни роти от СКСО, 3-та авиобаза, 24-та авиобаза, 110-и логистичен полк и 91-ви инженерен батальон, факлоносци от 2-ра зона за управление и наблюдение, както и представителният духов оркестър на ВВС. Честванията започнаха с шествие на блоковете по главната улица на Пловдив от бул. „6-и септември” до площад „Централен”, където първо беше отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите герои от Пловдивския гарнизон, след което бяха поднесени венци и цветя на Паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг.
Командващ зарята беше командирът на 3-та група „Специални сили” от състава на СКСО подполковник Тодор Даков. Строя прие председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Повече от 140 години военните формирования от гарнизон Пловдив отстояват своята водеща роля в Българската армия, каза в обръщението си генерал-майор Явор Матеев – началник на гарнизон Пловдив и командир на СКСО. За мен е чест да присъствам на празника на прославения Пловдивски гарнизон, чиято бойна биография е изпълнена с примери за героизъм, саможертва, любов към родината и изключителни стратегически решения, заяви в словото си Цвета Караянчева. На тържеството бяха още заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, кметът на Пловдив Здравко Димитров, генерали, офицери, ветерани. 
Тържествената проверка заря завърши с празнични илюминации.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани