Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Александър Лазаров оглави групата си на турнира по тенис в Белград

[post-views]

tenis maje us openАлександър Лазаров продължава да демонстрира чудесна форма на демонстративния турнир по тенис Eastern European Open в академията на Янко Типсаревич в Белград. Третата ни ракета победи Борис Бутулия и оглави класирането в група „C“.

Третата ни ракета Александър Лазаров надигра категорично представителят на димакините Борис Бутулия с 6-1, 6-1 и оглави класирането в група „C“ на демонстративния турнир по тенис в академията на Янко Типсаревич в Белград.

Българинът постигна общо пет пробива в мача срещу заемащия 1301-во място в световната ранглиста.

Мачът продължи само 55 минути, а третата ракета на България постигна втори успех в турнира.

Срещата започна с аванс от 5-0 за Лазаров, като в три от първите четири гейма не загуби точка. Така и не бе изправен пред брейкбол в цялата среща. Алекс бе близо да не загуби и гейм във втория сет, като в единственото подаване на опонента му, в което не успя да реализира пробив, поведе с 40-15, но допусна обрат.

Това е втори двубой от третата седмица, в която Лазаров участва в надпреварата. В първия той преодоля Матей Шабанов от Хърватия с 6-3 6-3.

Световният №539 се класира напред в предишните си две групи, като във втората сдемица на участието си победи 23-ия в света Душан Лайович.

В турнира играят още Димитър Кузманов, Виктория Томова и Изабелла Шиникова. Ани Вангелова също записа мачове.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани