Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арсенал – Ливърпул 2:1

[post-views]
Арсенал победи с 3:0 Лион за едно полувреме

ARSENALШампионът Ливърпул пропусна да вземе точки при гостуването си на Арсенал и допусна поражение с 1:2 в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига. По този начин „артилеристите” записаха ценна победа в борбата си за местата в зона „Европа” и продължават да се опитват да влязат сред най-добрите на Острова. Садио Мане в 20-ата минута даде превес на мърсисайдци, но грешки на перфектните през последните два сезона – Върджил ван Дайк и Алисон Бекер, спомогнаха за обрата при домакините.  

Първо в 32-ата минута Александър Лаказает наказа грешка на Ван Дайк, а Рийс Нелсън в 44-ата, на практика, донесе успеха на домакините.

Това е първата победа на Арсенал над шампиона на Англия от 2015-а година, като „топчиите“ обичайно преклоняват глава пред 19-кратния шампион на Англия.

Победата прати Арсенал на 9-ото място с 53 точки, докато Ливърпул е първи от няколко кръга насам и е с 93. Лошото при домакините е, че няма да могат да подобрят рекорда на Манчестър Сити за най-много спечелени точки в един сезон.

Ливърпул ще получи титлата за шампион на Англия по футбол на специален подиум, изграден на легендарната трибуна „Коп“ на „Анфийлд“, след домакинството на Челси на 22 юли.

Уникалната церемония ще бъде реализирана, защото феновете на отбора няма да получат възможността да споделят радостта с любимците си на клубния стадион, тъй като срещите се играят без публика заради пандемията от коронавирус. Капитанът Джордън Хендерсън ще бъде първият играч на Ливърпул, който ще вдигне шампионския трофей след 30 години. Това ще еи първата титла на мърсисайдци от старта на Висшата лига през 1992 година.

В останалите срещи от кръга:

Бърнли – Уувърхемптън – 1:1

Манчестър Сити – Борнемут – 2:1

Нюкасъл – Тотнъм – 1:3

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани