Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Томас Бах е напълно уверен, че олимпиадата в Токио ще се проведе следващата година

[post-views]
Европейските олимпийски комитети подкрепят на МОК да отложи игрите в Токио за 2021 година

BAH-MOK-Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах е напълно уверен, че Олимпиадата в Токио, която беше пренасрочена за 2021 година, ще се състои. Това заяви той пред журналисти на пресконференция след края на заседанието на Изпълкома на централата.

Олимпиадата в японската столица трябва да се проведе от 23 юли до 8 август 2021 година, след като беше отложена с 12 месеца заради пандемията от коронавирус.  

Междувременно Международният олимпийски комитет разпредели 100 милиона долара от отделените 800 милиона по програмата за подкрепа на олимпийското движение в борбата с последствията от кризата с Ковид-19. 43 милиона долара бяха прехвърлени на международни федерации, а останалата част – на националните олимпийски комитети“.

В същото време стана ясно, че МОК и властите в Сенегал са взели съвместно решение за пренасрочването на четвъртата лятна младежка Олимпиада в Дакар от 2022 за 2026 година.
Отлагането на Игрите ще даде възможност на МОК, на Националните олимпийски комитети и на международните спортни федерации да оптимизират състезателния си календар, който беше сериозно засегнат от пандемията през настоящата година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани