Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Напредват работите по интерконектора с Гърция

[post-views]
Стартира строежът на газовата връзка с Гърция

gurcia konektor gazИзпълнителните директори на проектната компания ICGB от българска и гръцка страна Теодора Георгиева и Константинос Караянакос провериха на терен напредъка по строителните дейности на газовата връзка между Гърция и България, съобщиха от компанията. Двамата са участвали в среща с представители на строителната компания АВАКС.
Интерконекторът Гърция–България е с планиран капацитет за пренос на газ от 3 млрд. куб. м годишно с опция да достигне до 5 млрд. куб. м. Общата дължина на трасето е 182 км, като 150 км от тях са на територията на България. Близо 110 км от терена вече са разчистени, хумусът е отнет и трасето е подготвено за последващи дейности.
„Всички екипи работят активно по реализацията на проекта IGB и основните дейности по неговата реализация бележат сериозен напредък въпреки усложненията, които настъпиха вследствие на разпространението на коронавируса”, са заявили изпълнителните директори Теодора Георгиева и Константинос Караянакос, цитирани от пресцентъра на дружеството. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани