Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пандемията КОВИД-19 – инфекцията в САЩ и Бразилия извън контрол

[post-views]
643 са новите случаи на коронавирус

KORONAVIRUSОтново антирекордни с новозаразени от КОВИД 19 по света. Инфекцията в САЩ, Бразилия вече е ,,извън контрол“, съобщават вирусолози. Ситуацията в Европа не е по различна. Швеция, Португалия и България отчитат най-висок ръст на инфектирани в Европейския съюз.

Около 70 хиляди нови случая за последните 24 часа са регистрирани в САЩ.  Сред инфектираните са предимно млади хора. Кметът на Лос Анджелис-Ерик Гарсети предупреди, че градът е на прага на въвеждането на нови, широкообхватни мерки. Критична остава и ситуацията в Бразилия, където  епидемията бързо се разпространява сред своите 210 милиона жители. Най-голямата страна в Латинска Америка наскоро счупи антирекорда от два милиона потвърдени инфекции.

Хонконг отбеляза за пръв път от началото на пандемията увеличение на новозаразените, които надхвърли 100 души на ден.
Маските предстоят да станат задължителни на публични закрити места, а държавните служители ще работят дистанционно. Властите предупредиха и за още по строги мерки.

Инфекцията с КОВИД 19 набира отново сила и в Испания. Властите поискаха от жители на Барселона доброволно да останат у дома, но засега не говорят за нова вълна на пандемията.

Докато от днес Франция въвежда задължителното носене на маски на закрити места и градския транспорт, то Австрия мобилизира военнослужещи за засилване на контрола по сухопътните си граници, заради нарастващите случаи в Босна и Херцеговина и Сърбия.

Според последните данни на университета „Джонс Хопкис“ броят на заразените по света надхвърля 14, 400 (милиона и хиляди), като до този момент е потвърдена смъртта на близо 606 хиляди души.

Най-ново

Единична публикация

Избрани