Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Италианецът Алесандро Барони облече жълтата фланелка и оглави генералното класиране в колоездачната обиколка на България

[post-views]

koloezdene_BGПолякът Патрик Стош от отбора на Востер спечели втория етап от 67-атаколоездачната Обиколка на България – Пазарджик – Пловдив с дължина 131 км. Стош финишира за 3 часа 06 минути и 20 секунди, но италианецът Алесандро Барони оглави генералното класиране :

Полякът Патрик Стош спечели втория етап от 67-та колоездачна Обиколка на България – Пазарджик – Пловдив с дължина 131 км. Стош спечели етапа, но италианецът Алесандро Барони оглави генералното класиране.

Полският колоездач спечели спринта в малка група след много тежък етап с високи температури и средна скорост над 42 км/ч. Втори и трети зад Стош се наредиха Алесандро Барони (Галина Колосио) и Мигел Анхел Байестерос (Каха Рурал, Испания).

След решение на съдиите полският колоездач получи наказание от 10 секунди за нерегламентирана помощ от техническия автомобил на „Востер“ в последните 10 километра, както и санкция от 50 швейцарски франка.

Това прати на първо място в генералното класиране Барони, който има аванс от две секунди пред Мигел Анхел Байестерос.

Лидери в отделните категории са: Давиде Бауче (Галина Колосио), който печели фланелката за катерачи в Обиколката на България, Пьотр Брожина (Востер) зеленото трико за активност и Алесандро Барони, който води и за бялата фланелка за най-добър до 23 години.

В етапа не стартира състезателят на Левски-Янтра Борислав Иванов, а по време на отсечката с контузия в ръката се оттегли Адмир Колашинац.

В четвъртък е третият етап в 67-ата Обиколка на България – 152 километра между Пловдив и Сливен.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Виж още

Избрани